Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ghejme Gryta med aubergine och gula ärtor

 
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

Tips: Ett snabbare och fettsnålare sätt att steka aubergine på är att lägga skivorna på en plåt, pensla dem med olja och sedan steka dem i ugnen (vänd dem och stek dem dock på båda sidor)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttet tillsammans med lök och kryddor i en stekgryta. Täck med 5 dl vatten och sjud i 1 timma. Under tiden skär du auberginen i ½cm tjocka skivor på längden. Lägg skivorna på en plåt, salta skivorna på båda sidorna och låt stå i en kvart. Torka av saltet med hushållspapper och bryn skivorna i olja på båda sidorna. Stek ärtorna tillsammans med passerade tomater en liten stund. När köttet har kokat i 1 timma är det dax att tillsätta ärtorna. Fortsätt att sjuda.
  2. Provsmaka efter ytterligare 40-50 minuter om köttet och ärtorna är klara. Om de inte är det så låt det sjuda en liten stund till. annars tillsätt aubergine och lime/citronjuice och sjud 10 minuter till.
  3. Servera till ris och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.