Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gulasch gryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En god gryta som värmer i höstmörkret

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i tärningar. Skala och skiva löken och morötterna. tag ut kärnhuset på¨paprikan och skär den i strimlor. Fräs först löken i lite fett i en gryta. Tillsätt morötterna, paprikastrimlorna och de krossade vitlöksklyftorna. Låt det fräsa tillsamans några minuter under omrörning. Blanda ner paprikapulvret. Bryn köttet i en stekpanna och lägg ner det i grytan. Tillsätt buljong, salt, peppar, burktomaterna med spad och tomatpurén. Låt grytan koka på svag värme tills köttet är mört, ca 1 - 1,5 tim. Blanda ner grädden eller gräddfilen precis före serveringen.
  2. Servera med ris eller potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.