Inspirationen är hämtad från min österrikiska kokbok men här har jag valt det "bästa" från flera recept.
Instruktioner
- Putsa köttet fritt från hinnor och fett. Skär i jämnstora, små bitar. Hacka löken och pressa vitlöken. Strimla paprikan.
- Stek lök och vitlök i olja några minuter utan att det tar färg. Höj värmen och tillsätt köttbitarna. Bryn så de får färg runt om.
- Strö över paprikapulver och kryddor. Rör så allt blir väl blandat. Låt det svettas några minuter innan tomatpuré, lagerblad, paprika, grönsaksbuljong och öl tillsätts.
- Sjud grytan långsamt och länge tills köttet är riktigt mört. Morötter och potatis, skurna i i tärningar och korven skuren i mindre bitar, ska endast koka med i 15 - 20 minuter på slutet.
- Red med majsstärkelse utrört i vatten. Smaka av med salt och peppar och eventuellt några droppar Tabasco för den som gillar het mat.
- Serveras på österrikiskt manér med ett gott bröd att suga upp den goda såsen med och en kall öl.
Publicerat den
7 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar