Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ungersk gulaschsoppa

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

...även stavat gulyás, är en kött- och potatissoppa och är Ungerns nationalrätt. I Ungern serveras gulasch traditionellt med Csipetke, en typ av hemgjord pasta som får koka med i soppan. Här är en variant utan pasta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i tärningar och bryn det i Norrmejerier Smör.
  2. Skala dela och skiva löken och låt fräsa med köttet. Pressa i vitlök och tillsätt paprikapulver, kummin, mejram och citronskal.
  3. Späd med ½ liter av buljongen. Rör om.
  4. Strimla tomaterna eller tillsätt burktomater och låt det hela sjuda under lock 30-40 min.
  5. Skär paprikorna i strimlor och potatisen i skivor. Lägg dem i soppan.
  6. Späd med resterande buljong. Red av med mjöl och låt koka ytterligare 15 min.
  7. Smaka av med salt och ev ett par stänk tabasco. Servera med en klick gräddfil.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.