Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lillans gulaschsoppa

(10 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En gi-variant på gulaschsoppa utan potatis vilket gör att den nästan helt saknar kolhydrater.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skölj paprikorna, skala morötterna och löken.
  2. Skär paprika, morötter och gul lök i centimeterstora bitar, hacka vitlöken.
  3. Fräs gul lök och vitlök i 2 matskedar olivolja i en stor gryta ca 4 minuter. Den skall inte bli brun bara blank.
  4. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver och sambalolek och låt det fräsa en stund, fortsätt med vatten, vinäger och morötter. Låt koka upp och småsjud ca 10 minuter.
  5. Under tiden fräser du färsen i resten av olivoljan i en stekpanna tills den smular sig. Salta och peppra.
  6. Häll färsen i grytan med buljong och lök, tillsätt paprikan. Låt sjuda ytterligare ca 10 minuter. Paprika och morötter skall ha lite tuggmotstånd kvar, överkoka inte.
  7. Smaka av med mera salt och peppar om det behövs.
  8. Servera med en klick grekisk youghurt eller aioli i varje tallrik.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • A76 22 januari 2009

    Jättegod soppa som uppskattades av hela familjen. Jag hällde i lite grädde och ost eftersom jag kör LCHF och det blev smaskens.

  • gds877 24 augusti 2009

    Så gott det var, en kall dag som vi hade förra veckan värmde den verkligen.

  • jobjo 26 oktober 2009

    Jättegod med grekisk youghurt (första gången jag åt det). Lite dålig "hetta" i soppan. Kunde gott haft i lite mer Sambal Oelek i den.

  • 78maria 2 november 2009

    Älskade den här soppan, en stark 5:a från mig :) Kram Mia.

  • Katzy 31 januari 2010

    Jättegod soppa. Det var lagom hetta. Mycket godare än den man köper. Och dessutom utan dessa tillsatser. Kommer att laga denna soppa mååånga gånger. Jag ger en stark femma.

  • Miaria 8 februari 2010

    En jättegod soppa. Kan varmt rekomenderas. Lagade den i går söndag o åt den med vitlöksbröd till. Mums va gott. Tog dock i lite mer sambal olek o hade även i potatis. Gillar när det är lite mer sting i maten. Ännu ett gott recept ifrån er. Hälsningar Maria

  • Schnitt 12 april 2010

    Hej! Denna ska jag helt klart laga, men jag undrar om rödvinsvinägern. Är den nödvändig? Fattig student som försöker spara in på saker jag kanske inte kommer använda så mycket..:) Men är den nödvändig så är den! //Lina

  • gds877 26 juli 2010

    Jättegod, barnen gillar denna soppa sätter i potatis ibland denna är gjord flera gånger då det går så fort när jag har bråttom.

  • Carpediem76 19 augusti 2010

    Lätt lagad och god, alla åt med god aptit.

  • Miaria 2 januari 2014

    Ja då har jag gjort denna underbart goda gulaschgryta. Idag åkte skinkspadet i, som blev över när jag ugnbakade skinkan till jul. Jättegott blev det. Lägger även potatis så det blir lite "matigare" men detta är ju valfritt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.