Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gulaschsoppa

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket god gulaschsoppa.

Ingredienser

Instruktioner

Skala lök och potatis. Skölj paprikan och rensa den invändigt. Hacka löken, skär potatisen och paprikan i små tärningar. ca1 cm stora kuber är lagom. Fräs allt du hackat i en stekpanna. Använd gärna olivolja så blir det nyttigare. Häll det du fräst i en stor kastrull och börja steka nötfärsen. Salta och peppra färsen efter eget tycke och när färsen är klar blandar du den med de frästa grönsakerna i kastrullen. Tillsätt vattnet, köttbuljongtärning, krossade tomater och kummin. Låt koka i 10 minuter. Smaka av och tillsätt mer salt och peppar om nödvändigt. Garnera gärna gulaschsoppan med färsk persilja och servera med färskt matbröd.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Haw 8 maj 2009

    Snabb och enkel att göra. Hade färdig köttfärs med tacokryddning so mjag slängde i blev riktigt bra, skippade kumminen då... görs igen.

  • epi 11 januari 2010

    Mycket gott. Tog vildsvins kött som jag hade förkokt. La i en kanelstång. Alla tyckte det var varmt och gott. Bra vinter mat:)

  • HannasKokbok 28 april 2010

    Riktigt gott. Använde quornfärs istället för köttfärs, gav ett kanonresultat!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.