- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En riktigt god höstgryta med skogens guld. En lite lyxigare måltid!
Instruktioner
- Skär filén i 1½ cm tjocka skivor. Skala och hacka vitlöken.
- Bryn köttet i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Skölj ur den med vatten och spara skyn.
- Stek vitlök och kantareller. Salta och peppra. Häll över vin, sky, soja och grädde och rör ner det i såsen. Koka upp. Blanda mjölet med lite kallt vatten och rör ner det i såsen. Låt såsen sjuda i 3 minuter.
- Skär tomater och salami i strimlor och strö strimlorna över grytan. Servera med ris och tomatsallad.
Publicerat den
7 augusti 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod!! Hela familjen gillade maten..kockas garanterat fler gånger.
Vad roligt att ni tyckte om det:)!!
Mums det var gott
Kanongott, blev väldigt uppskattat när jag bjöd på detta. Gjorde den två helger i rad, en nyfavorit!
Jättegott även om jag inte hade soltorkade tomater eller salami hemma. Slängde i lite lingonsylt i såsen vilket gav en lite sötare, skogsaktig smak. Såsen kommer användas fler gånger men ännu hellre till nöt eller vilt!