Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Guldgryta med kantareller

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En riktigt god höstgryta med skogens guld. En lite lyxigare måltid!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär filén i 1½ cm tjocka skivor. Skala och hacka vitlöken.
  2. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Skölj ur den med vatten och spara skyn.
  3. Stek vitlök och kantareller. Salta och peppra. Häll över vin, sky, soja och grädde och rör ner det i såsen. Koka upp. Blanda mjölet med lite kallt vatten och rör ner det i såsen. Låt såsen sjuda i 3 minuter.
  4. Skär tomater och salami i strimlor och strö strimlorna över grytan. Servera med ris och tomatsallad.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Gunimar 23 augusti 2011

    Jättegod!! Hela familjen gillade maten..kockas garanterat fler gånger.

  • Chokolad 24 augusti 2011

    Vad roligt att ni tyckte om det:)!!

  • marias1979 24 augusti 2011

    Mums det var gott

  • sgcm 1 september 2011

    Kanongott, blev väldigt uppskattat när jag bjöd på detta. Gjorde den två helger i rad, en nyfavorit!

  • nilha 6 januari 2012

    Jättegott även om jag inte hade soltorkade tomater eller salami hemma. Slängde i lite lingonsylt i såsen vilket gav en lite sötare, skogsaktig smak. Såsen kommer användas fler gånger men ännu hellre till nöt eller vilt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.