Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Guldkantad Kantarellsoppa

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Med guldkantad menar jag att soppan är lyxigt god. Så mycket gula kantareller som finns i år så fick det bli en variant av bara dessa delikatesser. Ät gärna med mitt vitlöksbröd så är kvällen fullständig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skölja och dela svampen i mindre bitar. Lägg i stekpanna och låt svampen koka tills vattnet dunstat. Flytta över till en karott så länge du steker den hackade gula löken och blasten och sockret.
  2. Blanda i svampen och stek lite till. Strö vetemjölet över och blanda samt häll över vattnet och rör/vispa allt jämt. Låt småkoka 5-10 minuter. Krydda med resten av ingredienserna och grädden. Smaka ytterligare av om det behövs. Ät och njut av skogens guld!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.