Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Guldskimrande gryta med saffran

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saffran, fänkål, oliver, vitlök. Den här grytan har allt och kräver minimalt med arbete. Och den ser ut som en strålande sol.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa vitlöksklyftorna i en mortel till en fin puré. Mosa ner spiskummin, paprikapulver, gurkmeja, saffran, salt och svartpeppar. Mortla avslutningsvis ner lite olja i taget. Du kan även mixa ihop allt med hjälp av en stavmixer. Skär de gula lökarna i smala klyftor. Halvera fänkålen och skär bort den hårda roten. Skär även fänkålen i smala klyftor. Skala potatisarna och skiva grovt.
  2. Fräs lök, fänkål och potatis i lite olivolja i en kastrull. När allt har fått fint med färg häller du på kryddpastan, vatten och vita bönor. Skiva citronen och vänd ner. Låt allt koka i 15 minuter tills potatisen har mjuknat. Vänd ner oliverna och strö över hackad koriander.
  3. Servera gärna grytan med ett gott surdegsbröd och en klick matyoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.