Saffran, fänkål, oliver, vitlök. Den här grytan har allt och kräver minimalt med arbete. Och den ser ut som en strålande sol.
Instruktioner
- Krossa vitlöksklyftorna i en mortel till en fin puré. Mosa ner spiskummin, paprikapulver, gurkmeja, saffran, salt och svartpeppar. Mortla avslutningsvis ner lite olja i taget. Du kan även mixa ihop allt med hjälp av en stavmixer. Skär de gula lökarna i smala klyftor. Halvera fänkålen och skär bort den hårda roten. Skär även fänkålen i smala klyftor. Skala potatisarna och skiva grovt.
- Fräs lök, fänkål och potatis i lite olivolja i en kastrull. När allt har fått fint med färg häller du på kryddpastan, vatten och vita bönor. Skiva citronen och vänd ner. Låt allt koka i 15 minuter tills potatisen har mjuknat. Vänd ner oliverna och strö över hackad koriander.
- Servera gärna grytan med ett gott surdegsbröd och en klick matyoghurt.
Publicerat den
14 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar