Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gullefjun cupcakes

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Sjukt söta och extremt mumsiga cupcakes passande till påskens stohej

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv mandelmassan och vispa slätt med smöret. Rör ner ett ägg i taget. Vänd ner mjölet och rör till en slät smet. Fyll små muffinsformar till 2/3 och grädda mitt i ugnen i ca 20 min på 175 grader Låt kallna på galler utan muffinsformen.
  2. Blanda färskosten, florsocker, lemon curd till en smidig kräm, bred krämen runt om hela muffinsen så den täcks, Bottnen vänds uppåt och blir kycklingens topp. Stick i en gaffel så blir det enklare och mindre kladdigt. Lägg kokosflingorna i en påse och droppa i gul karamellfärg och skaka väl tills all kokos är gul.
  3. Häll upp kokosen i en djup skål och rulla muffinsen så det täcks av flingorna, tryck försiktigt så dem fäster ordentligt.
  4. Skär till små bitar av lakritssnören och fäst som ögon. Stick ner 3 gojibär som tuppkam och en som näbb.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.