Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gunhilds maräng- och citrontårta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Syrligt och sött blandat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum, vänd försiktigt ner sockret och vispa vidare tills smeten är riktigt blank och luftig.
  3. Lägg bakplåtspapper i en rund form med löstagbar kant, häll i smeten. Ställ in i ugnen och slå av värmen direkt. Låt stå över natten och kom ihåg att ej öppna ugnsluckan!
  4. Citronkräm: Blanda äggulor, socker och skalet och saften av citronen, sjud under omrörning. Använd ej aluminiumkastrull eller stålvisp. Får inte koka.
  5. Rör i smöret under kraftig omrörning. Låt svalna. Bred över krämen. Vispa grädden med vaniljsocker och bred det på tårtan, dekorera med flagad mandel eller choklad. Ställ in tårtan i frysen minst 1 dygn, ta upp tårtan och ställ den i kylskåp ett par timmar innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.