Gunhilds maräng- och citrontårta

Syrligt och sött blandat.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: tårta, maräng, tårt

Ingredienser

4 äggvitor
2 dl socker
4 äggulor
3/4 dl socker
Saft och skal av 1/2 citron
75 g smör
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Flagad mandel eller chokladflagor

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st
Visningar:
619
Sparat:
5

Gör så här

Sätt ugnen på 250 grader.

Vispa äggvitorna till hårt skum, vänd försiktigt ner sockret och vispa vidare tills smeten är riktigt blank och luftig.

Lägg bakplåtspapper i en rund form med löstagbar kant, häll i smeten. Ställ in i ugnen och slå av värmen direkt. Låt stå över natten och kom ihåg att ej öppna ugnsluckan!

Citronkräm: Blanda äggulor, socker och skalet och saften av citronen, sjud under omrörning. Använd ej aluminiumkastrull eller stålvisp. Får inte koka.

Rör i smöret under kraftig omrörning. Låt svalna.
Bred över krämen. Vispa grädden med vaniljsocker och bred det på tårtan, dekorera med flagad mandel eller choklad. Ställ in tårtan i frysen minst 1 dygn, ta upp tårtan och ställ den i kylskåp ett par timmar innan servering.

LIKNANDE RECEPT

Maräng recept
över 2 månader
över 2 månader
av Reiko
över 2 månader
över 2 månader
av Cina78
över 2 månader
av azvard
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

30 dagar
över 2 månader