Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gunillas blåbärsmuffins med turkisk yogurt

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Det blir ju alltid lite yogurt över när man har gjort kalla såser. Här kommer den slatten till användning, på köpet blir muffinsarna saftiga och goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Rör smör och socker poröst, det går alldeles utmärkt med elvispen. Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt mellan. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke.
  2. Häll över och blanda ned i ägg/sockersmeten. Tillsätt yogurten och blanda väl. Ställ 12 stora muffinsformar på en plåt. (jag köper amerikanska, storlek medium på Ö&B) Fördela smeten i muffinsformarna, lägg tjugo blåbär på varje form och tryck ner lite. ,
  3. Grädda i 20 minuter i mitten av ugnen. Sikta gärna lite florsocker öve vid servering.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Lenael 9 oktober 2010

    Tack! Ett bra recept. Eftersom jag inte hade några blåbär så använde jag frusna björnbär och det blev goda muffins. Jag gräddade dom i silikonfomar det gick bra.

  • SirBastian 7 maj 2012

    Dessa muffins var några av de bästa jag någonsin gjort (inte för att jag gjort många). Det som var lite utöver det vanliga var att muffinsen var lika saftiga dagen efter som bakdagen. Utmärkt jobbat, 5 av 5!

  • Receptglad 25 april 2016

    Väldigt saftiga och goda muffins!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.