- Serverar: 12 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Det blir ju alltid lite yogurt över när man har gjort kalla såser. Här kommer den slatten till användning, på köpet blir muffinsarna saftiga och goda.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
Rör smör och socker poröst, det går alldeles utmärkt med elvispen. Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt mellan. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke.
- Häll över och blanda ned i ägg/sockersmeten. Tillsätt yogurten och blanda väl. Ställ 12 stora muffinsformar på en plåt. (jag köper amerikanska, storlek medium på Ö&B) Fördela smeten i muffinsformarna, lägg tjugo blåbär på varje form och tryck ner lite. ,
- Grädda i 20 minuter i mitten av ugnen. Sikta gärna lite florsocker öve vid servering.
Publicerat den
18 september 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack! Ett bra recept. Eftersom jag inte hade några blåbär så använde jag frusna björnbär och det blev goda muffins. Jag gräddade dom i silikonfomar det gick bra.
Dessa muffins var några av de bästa jag någonsin gjort (inte för att jag gjort många). Det som var lite utöver det vanliga var att muffinsen var lika saftiga dagen efter som bakdagen. Utmärkt jobbat, 5 av 5!
Väldigt saftiga och goda muffins!