Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gunillas kalastårta

 
Gunillas kalastårta Gunillas kalastårta
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En underbart god tårta med daim och noblesse-plattor. Ladda frysen med nötbottnarna och krossad daim för att kunna trolla fram tårtan närhelst man har lust.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med lös botten. (behöver inte smörjas).
  2. Lägg nötter, socker och ägg i matberedaren och mixa länge och väl till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Låt bottnen kallna och lägg den på ett tårtfat.
  4. Vispa grädden med lite O´boy i och bred den generöst över och runt tårtbottnen.
  5. Kör daimen småsmulig i matberedare och strö den i ett rikligt lager över tårtan.
  6. Spritsa ev gräddtoppar ovanpå tårtan och ställ chokladplattor som segel runt om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.