- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Ett mycket enkelt recept!
Instruktioner
- Koka upp lagen som består av ättiksyra, vatten, socker och salt. Rör tills allt har smält i botten. Låt kallna! (tänk på att köpa jodfritt salt, gurkorna har en tendens att bli beska av jod)
- Tvätta gurkorna under rinnande ljummet vatten, jag brukar använda en ren diskborste.
- Låt gurkorna rinna av på en ren kökshandduk
- Skiva gurkorna i ½ cm tjocka skivor, lägg gurkskivor, senapsfrö och dillkronor i en stor rostfri bunke. Häll den kalla lagen över. Täck med folie eller plast. Nu ska allt stå kallt och dra i tre dagar. Gurkskivorna kommer nu att skrynkla ihop sig lite och på så sätt går det åt färre glasburkar.
- Fyll på rena glasburkar (brukar bli 3 eller 4 burkar)
- Låt stå kallt och går att äta efter 2-3 veckor. Passar till nästan all slags mat, även på ostmackan!
Publicerat den
23 augusti 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur länge bör gurkorna dra i saltet inna man tar upp dom? :-)
Jättegoda gurkor!
Godaste gurkorna jag vet
Ska lagen ej vara med när man lägger gurkorna på burk?