Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gunnels äppelkaka med kanel

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Serveras ljummen med lättvispad grädde, vaniljsås eller glass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Rör smör och socker pösigt.
  3. Tillsätt ägget.
  4. Blanda ner mjöl och bakpulver.
  5. Klicka ut smeten med blöta fingrar i en smord och bröad form, 22 cm i diameter.
  6. Tryck ner äppelklyftorna tätt i smeten.
  7. Strö över en blandning av kanel och socker.
  8. Grädda i cirka 45 minuter.
  9. Njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.