Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad vegoburgare med vietnamesisk sallad och avokado

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Saftiga och med lite sting passar burgarna riktigt bra till en örtig vietnamesisk sallad och krämig avokado.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tillaga bönorna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem under kallt vatten och låt rinna av ordentligt. Skala vitlöken och finhacka den och chilin. Finriv citronskalet. Häll ner allt i en matberedare tillsammans med nötter och kokt, skalad och kall potatis.
  2. Kör till en fast röra, men inte för länge, då blir biffarna för lösa. Det ska finnas crunch kvar av nötterna. Forma biffar av smeten. Pensla med olja, salta och peppra. Stek eller grilla dem i några minuter på varje sida tills de fått fin färg och är genomvarma.
  3. Mosa avokadon med en gaffel och smaka av med pressad lime, salt och peppar.
  4. Rör ihop ingredienserna till dressingen.
  5. Skölj mangolden och strimla den fint, både stjälkar och blad. Strimla även alla örter och spenaten. Skala morötterna och skär dem och gurkan i tunna stickor. Lägg allt på ett stort fat, häll på dressingen och servera med burgarna och bröden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.