Denna inläggning tar några dagar att göra men det är värt besväret.
Instruktioner
- Borsta gurkorna väl.
Saltlag: blanda salt och vatten, rör om tills saltet har smält. Lägg i gurkorna hela och låt dem ligga i 1 dygn. Slå av saltlagen, låt gurkorna rinna av. Skiva gurkorna.
- Blanda senapsfrön, socker, ättika och vatten i en bunke. Lägg i den skivade gurkorna, tag en tallrik och lägg över så lagen täcker gurkorna. Låt stå tills nästa dag.
- Förpacka i glasburk och lägg i en dillkrona i varje burk, slå på lagen så gurkorna täcks helt. Klar att ätas dygnet efter.
Publicerat den
2 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej och tack för en toppengod gurkinläggning. Redan efter 3 dagar med avsmakning blev detta ett favoritrecept. Jag kompletterade med lite egen pepparrot och ställde burkarna i kylen. Kommer att bli många goda matstunder med gurkinläggningen.
Fråga: Skall det vara 12% ättikssprit eller matättika 4%?
Tackar för ett underbart recept på gurkorna. Har använt detta recept i ett par år. Det är dom bästa. lars541
Receptet är slående likt det som på andra ställen kallas "Mor Olssons gurka", men i den här varianten ska man tillsätta vatten i ättikslagen vilket man annars inte gör.
Receptet är slående likt det som på andra ställen kallas "Mor Olssons gurka", men i den här varianten ska man tillsätta vatten i ättikslagen vilket man annars inte gör.