Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Asiatisk lax med sesamfrön, ingefära & soja

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Väldigt god laxrätt med asiatisk touch som ger ca 570 kcal/port

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda alla ingredienser till sojasåsen, rör tills sockret lösts upp.
  3. Stek laxen i 1 msk olja 2 min per sida, om laxen har skinn så börja med den sidan. Häll över sojasåsen och låt småputtra 4 min.
  4. Lyft upp laxen på ett fat. Häll såsen över.
  5. Skala och kärna ur gurkan, skär den i stavar. Skala och strimla salladslöken. Halvera limen.
  6. Servera laxen med ris, gurka, salladslök och lime.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.