Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabbsaltad gurka med chili och vitlök

(2 kommentarer)  
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Har inte testat detta recept än men älskar vitlök så det ska snart provas.

Ingredienser

Instruktioner

Lös upp saltet i vatten under uppvärmning i kastrull. Tag av från plattan och låt svalna. Tvätta under tiden gurkorna väl och picka med en stoppnål eller vass gaffel. Skölj dillkronor och chili noga och låt rinna av ordentligt. Skär chilin på längden och skala vitlöksklyftorna. Varva gurkor , chili , vitlök och dillkronor i varma noggrant diskade burkar. Allt ska ligga väldigt tätt. Häll över den avsvalnade lagen , förslut med riktigt rena lock och ställ i kylskåp. Färdiga att äta redan dagen efter. Håller uppemot två veckor.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Prima 8 september 2008

    Vad är västeråsgurkor för något?? Är det inläggningsgurka, såna där små?

  • wacicu 25 juli 2011

    Ja Västeråsgurka är smä gurkor, troligen de du kallar inläggningsgurkor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.