- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Jättegod pastasallad som jag gärna bjuder på när vi har kalas. Lika god till vardags som till fest. Kalorisnål dessutom.
Instruktioner
- Koka pastaskruvarna eller annan pasta enligt beskrivning på paketet.
- När pastan kokt färdigt:
Lägg pastan i en sil och skölj den i kallt vatten tills den blir riktigt kall, låt den rinna av väl.
Lägg pastan i en stor salladsskål..
- Dressing:
2 msk olivolja och 2 msk vatten
Krydda med italiensk salladskrydda. Slå dressingen över pastan och rör om väl.
Låt stå och dra medan du skär upp övriga ingredienser.
- Salladen:
Tvätta och skär paprikan i skivor.
Skär isbergssalladen i bitar.
Skär purjolöken och rödlöken i tunna skivor
Skär gurkan i stavar eller små bitar.
Dela tomaterna i halvor.
- Sila bort oljan från tonfisken och tillsätt tonfisken i pastan.
Lägg i räkor, sallad, gurkbitar, tomater, purjolök, ärtor, majs o paprikablandningen i pastan och rör om väl.
- Dekorera pastasalladen med ägghalvor, tomater, gurkstavar, rödlöksringar, citronklyftor samt dillkvistar.
Låt stå kallt några timmar, innan serveringen.
- Rhode Islands dressing:
Blanda ihop alla ingredienserna och rör om väl.
- Bjud Pastasalladen med vitlöksbröd eller rosenbullar och smör och ost till. Smakar MUMS!
Smaklig spis!
Publicerat den
3 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar