Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gurksorbet

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Låt gurkan bli en läcker och frisk sorbet istället för sallad. Läskande gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Halvera gurkorna på längden. Skrapa ut kärnorna från 2½ gurka och skär dem i bitar. Hyvla resterande gurka i tunna skivor på längden. Repa bladen från myntan. Mixa gurkbitar och myntablad i matberedare eller med mixerstav.
  2. Koka upp socker och vatten så att sockret löses upp. Låt kallna. Tillsätt glykos och blanda sockerlagen med gurk- och myntamoset. Frys gurkblandningen i glassmaskin. Lägg över i en form och ställ den i frysen.
  3. Ta fram sorbeten ca 10 minuter före servering. Fördela sorbeten på tallrikar och linda en gurkskiva runt om. Garnera med basilikablad och servera.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.