Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gyllene äppelkaka

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Supergod tycker jag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugen på 220 grader.
  2. Skala och kärna ur äpplena och skär köttet i 1 cm stora bitar. Lägg bitarna i en skål och blanda med kanel och sultanrussin.
  3. Skär bort kanten på brödet och skär det sedan i 1 cm stora tärningar. Blanda brödtärningarna med äpplena tillsammans med keso och 3 msk farinsocker. Rör ner mjölken.
  4. Stjälp upp blandningen i en ugnsfast form och strö på resten av sockret. Grädda i ugen i 30-35 minuter eller tills ytan är guldbrun. Servera äppelkakan varm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.