Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gyllene brysselkål

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Detta är ett recept för alla som hatar brysselkål! Smaken är helt annorlunda än dessa kokta kålbollar de flesta av oss är vana vid.

Ingredienser

Instruktioner

Skölj brysselkålen. Skär bort ett stycke av stjälken. Ta bort fula blad. Dela brysselkålen i halvor från stjälk till topp. Lägg alla halvorna i en skål. Häll på 1 matsked olivolja, gärna extra virgin av god kvalitet. Rör om försiktigt så att allt blir inoljat. I en stekpanna med lock, värm 1 msk olivolja och lägg i brysselkålen i ett lager. Om du har tillräckligt med tålamod och tid, så vänd alla halvorna med snittytan nedåt. Salta lätt och lägg på ett lock och låt steka på medelhög värme i ungefär 5 minuter. Kolla om kålen är ätlagom genom att ta upp en halva och smaka på den. Steksidan ska bara vara lätt brun. När kålen är precis lagom mjuk och har rätt färg, ta av locket, höj värmen och stek tills steksidan är ordentligt brun och karamelliserad. Vänd dem ett par gånger så alla sidor får lite färg. Peppra med nymalen svartpeppar, salta lite mer om så önskas, och strö över ett tunt lager av riven ost. Servera omedelbart! De smakar exponentiellt bättre ju snabbare de kommer in i munnen!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.