Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En underbar gratäng. Saftig laxfilé under ett krämigt täcke med curry och vitlök. Toppad med lagrad ost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg fisken i en lätt smord ugnsform.
  2. Fräs purjolöken i lite smör så att den blir mjuk, men inte tar färg. Fördela löken över laxen.
  3. Blanda samman alla ingredienser tll såsen, spar osten. Bred såsen över laxen. Strö över riven ost.
  4. Gratinera i ca 30-35 minuter, tills gratängen fått fin färg. Servera med ett lent potatismos och lättkokt sparris

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Dittedullet 9 november 2010

    Mycket gott! Den gör jag gärna fler gånger. Mums

  • jopp48 3 september 2012

    Har nog aldrig smakat lax på godare vis, helt enkelt suverän kan rekomenderas å det varmaste.

  • Mistys 4 januari 2013

    Tack för ett mycket gott recept. Jag stekte med grön sparris med purjon och toppade laxen även med detta. Därefter såsen. Rekommenderas varmt.

  • dag6 11 januari 2015

    Mycket gott,

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.