Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gyllenhammars äppelkaka

 
Skriv ut

Snabb att göra - jättegod att äta!

Ingredienser

Instruktioner

Tvätta, klyfta och kärna ur äpplena. Har de tjockt skal bör de även skalas. Smörj en ungssäker form och lägg i äppelklyftorna. Strö över socker och kanel. Rör margarin och socker, blanda ner havregrynen till en jämn smet. Klicka smeten över äpplena. Gräddas mitt i ugnen i 225 grader ca 25 min. Passa kakan mot slutet så den inte bränns på ytan - täck i så fall med folie. Serveras ljummen med vaniljsås eller halvsmält vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.