Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Höstsallad med matkorn

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God sallad med matkorn, bacon, torkade tranbär och god yogurtdressing.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka matkornet enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Fräs baconet knaprigt, och låt löken och morötterna fräsa med ett par minuter på slutet. Ta ur pannan, och stek champinjonerna, gärna i det fett som redan finns i pannan.
  3. Koka edamamebönorna och ploppa ut dem ur skidorna.
  4. Lägg upp matkorn, morötter, svamp, bacon, bönor och lök på ett stort fat, och toppa med tranbär och cashewnötter.
  5. Yoghurtdressing: blanda samman alla ingredienserna i en skål, pressa i vitlök, använd lite vatten ifall konsistensen blir för tjock. Öka ev mängden på sambal oelek och senap.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • adlitam96 3 augusti 2012

    Väldigt god sallad, men det kändes lite knappt för att mätta våra magar. Nästa gång får det nog bli ett gott bröd eller något annat tillbehör till. Det var första gången som jag åt matkorn och det blir nog inte sista gången heller. Påminner i smaken om råris och som extra plus är det miljövänligare, tillskillnad från bönorna som kom ifrån thailand. Kanska de går att ersätta med någon annan sort?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.