Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxgratäng med skaldjur

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Kanske något lyxig men ack så god gratäng

Ingredienser

Instruktioner

Börja med moset. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. Låt potatisen rinna av och mosa den tillsammans med matfettet, gärna med elvisp. Tillsätt mjölken och vispa till ett fast och luftigt mos. Rör i äggulan och smaka av med peppar och salt. Fyll moset i en spritspåse med spetsig tyll (spets). Spritsa moset runt om i en lätt smord ugnssäker form. Skär fisken i 8 portionsbitar. Skala och finhacka löken. Fräslöken i hälften av matfettet i en traktörpanna några minuter utan att den får färg. Lägg fisken i pannan och häll över vin och fiskbuljong. Sjud fisken under lock ca 5 min. Ta upp fisken med en hålslev och lägg den på en tallrik så länge. Häll grädden i trktörpannan och låt koka ihop något. Rör ut mjölet i lite kallt vatten och häll redningen i pannan. Låt såsen koka några minuter. Smaka av med vermouth, salt och peppar. Halvtina och grovhacka spenaten. Fräs spenaten i resterande matfett i en stekpanna tills all vätska har kokat in. Krydda med salt. Bred ut spenaten i formen. Lägg fisken ovanpå spenaten och strö över väl avrunna skaldjur. häll över såsen och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen i 250 grader ca 10 min eller gör fiskgratängen hel färdig i förväg och förvara i kylskåpet, gratinera då i 225 grader ca 20 min Servera fiskgratängen med haricots verts eller sockerärter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.