Saftiga kotletter av hälleflundra med citron- och dillsås. En absolut oslagbar rätt när det gäller lätt- och läckerhet.
Instruktioner
- Sätt på ugnens grill eller tänd en kolgrill. Klä ett galler med aluminiumfolie. Pensla aluminiumfoliet med olja.
- Vispa äggvitorna i en djup skål. Blanda ströbröd och salt i en annan djup tallrik. Doppa kotletterna först i äggvitan och sedan i ströbrödet. Tryck till så att paneringen fastnar ordentligt.
- Lägg kotletterna på aluminiumfolien och grilla 12 cm från värmen i 10 minuter eller tills fisken är genomgrillad och lätt delar på sig.
- Citronsås: Blanda majonnäs, färskpressad citronsaft, dill och peppar i en skål. Lägg upp hälleflundran på tallrikar och servera med såsen.
Publicerat den
25 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Äter man det bara fisk och sås, inte typ potatis eller sallad till?