Lyxigt smakrik blir hälleflundran med smörstekt purjolök och endive och en fyllig hummersås.
Instruktioner
- Börja med såsen. Skala och finhacka löken. Fräs den lätt i smör. Häll i vatten och hummerfond och låt koka ihop till hälften. Häll i vispgrädden och låt koka en liten stund. Smaka av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Smörstek bitar av t.ex. purjolök och endive. Häll på lite sött vin och låt småputtra en kort stund.
- Stek fisken med skinnsidan nedåt först. Vänd fisken och stek andra sidan. Lägg på ett ugnssäkert fat och sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
- Servera med kokt potatis. Några strimlor marinerade soltorkade tomater samt citronklyfta och lite krasse blir pricken över i.
Publicerat den
6 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar