Rödvinssås till fisk? Du kan vara helt lugn, i till exempel Norge är det vanligt att servera torsk med rödvinssås. Det är verkligen en delikatess.
Instruktioner
- Hetta upp 1 msk olja i en kastrull med tjock botten. Skala och hacka schalottenlökarna. Fräs upp löken utan att den tar färg men mjuknar. Tillsätt socker, salt, peppar, rosmarin och den finhackade vitlöksklyftan. Fräs samman allt.
- Sätt ugnen på 200 grader. Häll vinägern i kastrullen och reducera tills du får en sirapsaktig vätska. Tillsätt vinet och reducera till två tredjedelar.
- Häll buljongen i såsen och reducera tills två tredjedelar återstår. Sammanlagt tar det cirka 20 minuter att koka ner vin och buljong. Ställ åt sidan. Sila såsen.
- Skala steklökarna. Smält 1 msk smör i en stekpanna och stek lökarna hela. Tillsätt bacon, skuret i små bitar, och champinjoner, skurna i mindre bitar. Fräs cirka sju minuter tills baconet är frasigt. Häll upp på lite hushållspapper så att eventuellt fett rinner av.
- Värm såsen, tillsätt 50 g smör, lite i taget, och häll i baconblandningen.
- Pensla en form med olivolja och lägg i fisken. Salta och peppra. Häll den resterande oljan över fisken. Tillaga i ugn cirka 20 minuter tills fisken är vit och släpper intill benet. Fördela fisken i djupa tallrikar och häll över såsen. Dekorera med dill.
Publicerat den
4 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar