En underbart köttig fisk som lyfts till skyarna av söta rotsaker och kryddig saffranssås.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader, gärna varmluft.
- Skala och skär rotfrukterna i bitar. Olja en ugnsform och lägg i rotsakerna. Ringla över honung och olivolja. Strö över flingsalt och färsk timjan.
- Ställ in i ugnen i ca 20-25 minuter, de ska vara nästan klara. Flytta sedan formen längs ner i ugnen och sänk ugnsvärmen till 125 grader.
- Stek fisken i grill- eller stekpanna ett par minuter på varje sida. Lägg fiskbitarna i en annan ugnsform och ställ in på galler i mitten av ugnen tills fiskköttet är genomkokt, ca 15 minuter.
- Gör under tiden saffranssåsen.
Finhacka fänkål och lök och fräs hacket i smör. Ta från värmen och vispa ner mjölet. Späd med vin, buljong och grädde.
- Tillsätt saffran och låt koka upp. Sänk värmen och sjud sakta i 5 minuter utan lock.
Smaka av med salt och peppar. Sila såsen.
- Lägg en hög av rotsakerna mitt på tallrikarna. Lägg hälleflundran ovanpå och ringla runt saffranssås. Droppa över lite olivolja och servera genast.
Publicerat den
6 januari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar