Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hälleflundra med rotsaker och saffranssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En underbart köttig fisk som lyfts till skyarna av söta rotsaker och kryddig saffranssås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader, gärna varmluft.
  2. Skala och skär rotfrukterna i bitar. Olja en ugnsform och lägg i rotsakerna. Ringla över honung och olivolja. Strö över flingsalt och färsk timjan.
  3. Ställ in i ugnen i ca 20-25 minuter, de ska vara nästan klara. Flytta sedan formen längs ner i ugnen och sänk ugnsvärmen till 125 grader.
  4. Stek fisken i grill- eller stekpanna ett par minuter på varje sida. Lägg fiskbitarna i en annan ugnsform och ställ in på galler i mitten av ugnen tills fiskköttet är genomkokt, ca 15 minuter.
  5. Gör under tiden saffranssåsen. Finhacka fänkål och lök och fräs hacket i smör. Ta från värmen och vispa ner mjölet. Späd med vin, buljong och grädde.
  6. Tillsätt saffran och låt koka upp. Sänk värmen och sjud sakta i 5 minuter utan lock. Smaka av med salt och peppar. Sila såsen.
  7. Lägg en hög av rotsakerna mitt på tallrikarna. Lägg hälleflundran ovanpå och ringla runt saffranssås. Droppa över lite olivolja och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.