Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hängmörad biff med grönpepparsås och råstekt potatiskaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god biff med vacker potatiskaka och en krämig grönpepparsås med smak av konjak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Torka biffarna och putsa bort ev senor. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör. Salta och peppra biffarna och stek dem 1-3 minuter på varje sida, beroende på hur rött kött du vill ha.
  2. Grönpepparsås: Skala och finhacka löken. Smält smöret i en kastrull, lägg i löken samt den avrunna grönpepparn och fräs i några minuter tills löken börjar bli genomskinlig. Häll i konjaken, (snåla inte men se upp med flammor- gör det inte under fläkten!) och fonden och låt koka ner till 2/3. Tillsätt grädden och låt sedan såsen koka ner till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  3. Råstekt potatiskaka: Skala och grovriv potatisen på ett rivjärn eller mandolin. Lägg alltsammans i en bunke, salta och peppra. Hetta upp oljan och smöret i en stor stekpanna eller i flera små stekpannor. Forma en boll av potatis och pressa ur så mycket vatten som möjligt.
  4. Lägg ner den i panna och platta ut till en kaka. Sänk värmen en aning och låt potatiskakan ligga tills den binder ihop och stekytan är fint gyllenbrun, 5-10 minuter på varje sida. Vänd och stek lika länge på andra sidan. Strö lite hackad gräslök över före servering.
  5. Ugnsbakade tomathalvor: Värm ugnen till 200 grader. Dela tomaterna på mitten och lägg dem med snittyan upp i en ugnsform. Finhacka vitlök och persilja och blanda med smör, ströbröd, salt och peppar. Fördela kryddsmöret över tomathalvorna. Ugnsbaka dem tills de känns mjuka, 20-30 minuter.
  6. Serverva biffarna med grönpepparsås, potatiskaka och ugnsbakade tomathalvor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lelebo 26 oktober 2012

    Detta recept är av kocken m.m. Per Morberg . Finns på TV4.se recept hitta.nu

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.