Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Härlig apple curd

 
Skriv ut

Här kommer en familjemedlem till inom curd-familjen! En riktigt härlig och god äppelkräm som passar som sås till glass, till att smaksätta grädde, användas i frostingar, fylla muffins/cupcakes och som fyllning till tårtor. Låt fantasin säga vad man kan använda denna goding till! Denna curd håller sig i 14 dagar i kylen. Om den ska användas till tårta, ta gärna fram curden i lagom tid innan den ska strykas på. Eftersom curden blir tjock i kylen kan den därför vara lite svår att arbeta med när den är ner kyld. Jag brukar använda mig av Granny Smith-äpplen. Vilka äpplen man använder spelar egentligen ingen roll!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta, skala och skiva äpplerna tunnt.
  2. Lägg äpplerna i en kastrull och tillsätt vattnet (vattnet är till för att äpplerna ska brännas vid) och koka upp.
  3. När det kokar, sänk plattan till lågvärme. Håll uppsikt och rör om då och då. Äpplerna ska bli en mjuksmet.
  4. Tillsätt smöret, sockret och kanelen. Smält ihop allt. Rör om!
  5. Vispa ihop äggen i en bunke riktigt fluffigt och rör därefter ner dem i äppelsmeten.
  6. Låt curden sjuda på svagvärme tills den har tjocknat under omrörning. Curden får inte koka, utan bara sjudas!
  7. Ta av från plattan och låt svalna av helt. Häll sedan curden i glasburkar som inte släpper in luft och ställ in i kylen.
  8. Klart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.