Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hårt tunnbröd

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Norrländska traditioner...

Ingredienser

Instruktioner

Värm mjölk, filmjölk och vatten till 37 grader. Lös upp jästen i blandningen. Tillsätt hjorthornsalt, sirap, salt, ev brödkryddor och rågmjöl. Arbeta in vetemjölet lite i taget. Låt degen jäsa i ca en timme under bakduk. Dela degen i 30 bitar och rulla till till bullar. Kavla varje bulle till en ½ cm tjock kaka med en slät- eller randkavel. Kavla sedan vidare med kruskavel till millimetertjocklek. Rulla upp varje kaka på kaveln och lägg på heta plåtar. Grädda i 275 grader mitt i ugnen ca 5 minuter. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.