Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödvinskokt högrev med timjan och bönor

 
Skriv ut

Högrev kokt i rödvin med timjan. Serveras med vita bönor som smaksatts med parmesan. Har du en tryckkokare går detta långkok riktigt snabbt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva löken och hacka timjan fint.
  2. Värm på en stor kastrull och bryn köttet runt om i olja så allt får färg. Lyft ur köttet och stek sedan löken så den mjuknar.
  3. Lägg tillbaka köttet, fortsätt med timjan och lagerblad. Slå på vin och kalvfond så att det täcker. ( koncentrat späds 2 msk i 5 dl vatten)
  4. Låt koka antingen i ca 40 minuter i tryckkokare eller ca 3 timmar i kastrull med locket på glänt. Slå på mer kalvfond vid behov så den inte kokar torrt.
  5. När högreven börjar bli klar, värm på bönorna med lite vatten och ca 35 g smör. Det ska bli en krämig konsistens och sedan krossar man bönorna direkt i kastrullen. Lyft av från värmen och riv ner parmesan och vitlök samt citronskal. Blanda runt och avsluta med fint hackad bladpersilja.
  6. När köttet kokat klart, smaka av med salt och peppar. Skär upp kötet och servera med bönorna och en tomatsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.