Den långsamma tillagningen i ugnen är hela hemligheten bakom det saftiga köttet, som har all smak kvar.
Köttet serveras med ett underbart gott smör och en potatis- och morotskaka som är gott till både fågel och kött.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125 grader.
Krydda köttet runtom med 2 tsk salt och 2 krm peppar.
Lägg det i en ugnssäker form och häll på vinet.
Täck med aluminiumfolie och tillaga i ugnen i 6 timmar.
- Skala och rosta vitlökarna i en stekpanna i 1 msk olja, de ska få en gyllenbrun färg och bli mjuka, låt svalna.
Hacka tomaterna och vitlöken, balnda med persiljan och smöret. Krydda med 1 krm salt och ½ krm peppar.
Ställ smöret kallt till servering.
- Potatis- och morotskaka:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och skär potatis och morötter i mycket tunna skivor, använd gärna en mandolin eller matberedare.
Blanda med salt och olja i en stor bunke.
- Klä en form ca 12x30 cm med aluminiumfolie så att det går över kanten. Lägg i blandningen och packa den ordentligt.
Vik över folien.
Tillaga potatiskakan i ugnen ca 1½ timme. Känn med en provsticka om potatisen är mjuk rakt igenom för att se om den är klar.
Lägg en tyngd på potatiskakan medan den kallnar.
Skär upp i tjocka skivor.
Värm 5-10 minuter i övre delen av ugnen på 225 grader före servering.
- Skär köttet i skivor och servera med smöret och potatis. och morotskakan.
Publicerat den
13 juni 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det blev väldigt gott, även om jag lyckades att glömma bort vinet i början av tillagningen! Slowfood till familjen var väldigt uppskattat!