Hårt tunnbröd

Norrländska traditioner...

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: bröd

Ingredienser

50 g jäst
4 dl mjölk
4 dl filmjölk
4 dl vatten
1 msk hjorthornsalt
2 msk sirap
1 msk salt
Ev. 3 msk brödkryddor (anis, fänkål)
1 liter grovt rågmjöl
Ca 2 liter vetemjöl special

Betyg (0 röster)
Antal personer
30 st
Visningar:
1511
Sparat:
44

Gör så här

Värm mjölk, filmjölk och vatten till 37 grader. Lös upp jästen i blandningen. Tillsätt hjorthornsalt, sirap, salt, ev brödkryddor och rågmjöl. Arbeta in vetemjölet lite i taget. Låt degen jäsa i ca en timme under bakduk. Dela degen i 30 bitar och rulla till till bullar. Kavla varje bulle till en ½ cm tjock kaka med en slät- eller randkavel. Kavla sedan vidare med kruskavel till millimetertjocklek. Rulla upp varje kaka på kaveln och lägg på heta plåtar. Grädda i 275 grader mitt i ugnen ca 5 minuter. Låt svalna på galler.

LIKNANDE RECEPT

Tunnbröd recept
av tycons
över 2 månader
över 2 månader
av for-joi
över 2 månader
av popik
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.