X

Hårt tunnbröd

Norrländska traditioner...

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: bröd
Betyg (0 röster)
Antal personer
30 st

Gör så här

Värm mjölk, filmjölk och vatten till 37 grader. Lös upp jästen i blandningen. Tillsätt hjorthornsalt, sirap, salt, ev brödkryddor och rågmjöl. Arbeta in vetemjölet lite i taget. Låt degen jäsa i ca en timme under bakduk. Dela degen i 30 bitar och rulla till till bullar. Kavla varje bulle till en ½ cm tjock kaka med en slät- eller randkavel. Kavla sedan vidare med kruskavel till millimetertjocklek. Rulla upp varje kaka på kaveln och lägg på heta plåtar. Grädda i 275 grader mitt i ugnen ca 5 minuter. Låt svalna på galler.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Jäst, Mjölk, Filmjölk, Vatten, hjorthornsalt, Sirap, Salt, brödkryddor , Grovt rågmjöl, Vetemjöl special
Visningar:
1594
Sparat:
45

LIKNANDE RECEPT

Tunnbröd recept
Varma tunnbröds..
av tycons
över 2 månader
Räkrullar med p
över 2 månader
Tunnbrödsrullar
av for-joi
över 2 månader
Skagenkorg
av popik
över 2 månader
Skinkröra till ..
över 2 månader
Kräftsnittar
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.