Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hackes älggryta

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Man tager vad man haver, eller hur?

Ingredienser

Instruktioner

Skär köttet i tärningar. Strö över Hackes marinad och blanda runt. Låt marinera minst en timme i plastpåse i rumstemperatur. Hackes marinad är en torr kryddblandning som man kan köpa ute på de flesta marknader i landet. Säljs av Junis kryddor. Skär bacon i bitar. Bryn bacon och kött växelvis i stekpanna och vispa ur med vatten mellan. Krydda köttet med svartpeppar. Varva kött, bacon och lök i en gryta med urvispet. Löken behöver inte stekas. Tillsätt fonden och av mer vatten så allt täcks. Koka köttet med lök och bacon. Tillsätt champinjoner efter ca en timme. Koka ytterligare 1 timme, tillsätt sedan hackad paprika och strimlad purjolök. Koka upp igen och strö över maizena. Rör om och tillsätt grädde och kalvfond. Smaka av och tillsätt ev mer grädde.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • beca 15 oktober 2013

    Hej, Var finns receptet på Hackes marinad? Mvh

  • eva23 16 oktober 2013

    Hackes marinad är en torr kryddblandning som säljs på marknader av Junis kryddor.

  • eva23 22 oktober 2013

    Det här var riktigt gott och mört blev köttet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.