Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Häftigt fyllda paprikor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

På hösten är det ett måste att bjuda på fyllda paprikor. I år blev de lite extra smakrika. Vill ha mer sting, så öka på med kryddorna! Till denna rätt serverar jag kokt dinkelris och en sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Halvera paprikorna och rensa ur dem. Lägg dem i kokande vatten några minuter. Tag upp och låt rinna av.
  2. Finhacka vitlök, gul lök och citrongräs. Blanda färsen med resten av ingredienserna, förutom tomatkrosset och osten.
  3. Fyll paprikorna och lägg dem i smord form. Häll krossad tomat runt omkring. Gärna också lite av spadet från paprikakoket.
  4. Sätt in i 200 graders varm ugn i ca 30 minuter. Efter halva tiden strö på osten, som ska smälta ner.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.