- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Av älgfärs gör du biffarna och lägger dem i en mustig sås.
Instruktioner
- Skala och finhacka en ½ lök.
- Fräs den mjuk och glansig i lite matfett.
- Låt den svalna.
- Rör samman älgfärs med fläskfärs, ägg, salt, peppar,lök och stötta enbär.
- Späd med vatten och grädde.
- Arbeta samman färsen snabbt och låt den stå kallt och mogna i smaken.
- Forma biffar med vattenskjöljda händer.
- Stek dem vacker gyllene på båda sidorna i lite matfett ca 2 -3 minuter per sida.
- Lägg över dem i en gryta.
- Tillsätt buljong och låt biffarna eftersteka under lock ca 5 - 6 minuter.
- Skala andra halvan av löken och hacka den.
- Ansa svampen och dela den i mindre bitar om den är stor.
- Stek lök och svamt tills vätskan har "kokat" in .
- Tillsätt creme fraichè och sky från biffarna.
- Låt det koka upp.
- Smaka av med fond, lingon, soja, salt och peppar.
- Lägg biffarna i såsen och låt allt få ett uppkok.
- Severa med kokt potatis och lingonsylt.
Publicerat den
27 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar