Hälla-ut-bröd

Sommarbaket ska inte vara tillkrånglat. Ta en paus i solen medan degen lyfter sig under handduken och hoppa över knådningen. Belöningen är ett smakrikt bröd med hård skorpa och lent inre.

Hälla-ut-bröd
Källa: Beatrice Lundborg
Uppladdad av: tina62
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

1/2 pkt jäst( 25 g)
2 tsk salt
4 dl fingervarmt vatten
8-9 dl vetemjöl Special

Betyg (18 röster)
Antal personer
1 bröd
Visningar:
7847
Sparat:
564

Gör så här

Smula ner jästen i en degbunke. Lägg i salt, slå på litet av vattnet, rör ut jästen och häll i resten av vattnet.

Häll i allt vetemjöl och rör ihop degen med en trägaffel. Degen blir ganska lös. Jäs degen under handduk i cirka 1-1 1/2 timme.

Häll försiktigt upp degen i en långpanna med bakpapper. Låt den jäsa i 15 minuter och sätt under tiden ugnen på 250 grader.

Grädda mitt i ugnen i 15 minuter, sänk sedan värmen till 125 grader och fortsätt grädda i cirka 40 minuter.

Låt brödet svalna på ett galler. Och fall för frestelsen att vara den första som får smaka på underverket.

LIKNANDE RECEPT

Bröd recept
av FlyMe
över 2 månader
över 2 månader
av LEDIVO
över 2 månader
av jimboz
över 2 månader
över 2 månader
av lennali
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader