Hälla-ut-bröd

Sommarbaket ska inte vara tillkrånglat. Ta en paus i solen medan degen lyfter sig under handduken och hoppa över knådningen. Belöningen är ett smakrikt bröd med hård skorpa och lent inre.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: bröd
Hälla-ut-bröd
Källa: Beatrice Lundborg
Uppladdad av: tina62
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

1/2 pkt jäst( 25 g)
2 tsk salt
4 dl fingervarmt vatten
8-9 dl vetemjöl Special

Betyg (18 röster)
Antal personer
1 bröd
Visningar:
8178
Sparat:
567

Gör så här

Smula ner jästen i en degbunke. Lägg i salt, slå på litet av vattnet, rör ut jästen och häll i resten av vattnet.

Häll i allt vetemjöl och rör ihop degen med en trägaffel. Degen blir ganska lös. Jäs degen under handduk i cirka 1-1 1/2 timme.

Häll försiktigt upp degen i en långpanna med bakpapper. Låt den jäsa i 15 minuter och sätt under tiden ugnen på 250 grader.

Grädda mitt i ugnen i 15 minuter, sänk sedan värmen till 125 grader och fortsätt grädda i cirka 40 minuter.

Låt brödet svalna på ett galler. Och fall för frestelsen att vara den första som får smaka på underverket.

LIKNANDE RECEPT

Bröd recept
Bröd i långpann..
av FlyMe
över 2 månader
Dumlekladdkaka
över 2 månader
Köttfärslimpa m
av LEDIVO
över 2 månader
Piroger med köt
av jimboz
över 2 månader
Underbart smarr
över 2 månader
Smörgåstårta – ..
av lennali
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Bröd recept
Burrito
över 2 månader
Vegetarisk tort
över 2 månader
Caesarsallad
över 2 månader
Friterad sill
över 2 månader