Sommarbaket ska inte vara tillkrånglat. Ta en paus i solen medan degen lyfter sig under handduken och hoppa över knådningen. Belöningen är ett smakrikt bröd med hård skorpa och lent inre.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en degbunke. Lägg i salt, slå på litet av vattnet, rör ut jästen och häll i resten av vattnet.
- Häll i allt vetemjöl och rör ihop degen med en trägaffel. Degen blir ganska lös. Jäs degen under handduk i cirka 1-1 1/2 timme.
- Häll försiktigt upp degen i en långpanna med bakpapper. Låt den jäsa i 15 minuter och sätt under tiden ugnen på 250 grader.
- Grädda mitt i ugnen i 15 minuter, sänk sedan värmen till 125 grader och fortsätt grädda i cirka 40 minuter.
- Låt brödet svalna på ett galler. Och fall för frestelsen att vara den första som får smaka på underverket.
Publicerat den
18 maj 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättebra recept! Jag gjorde flera satser av detta och hade i lite olika saker i varje gång. Bäst blev det med torkade tranbär, kardemumma, solroskärnor och rågmjöl!
Mycket bra recept!Extremt lättbakat och smakar jättebra. Passar mycket bra till soppdagarna på dagis där jag är kock, Även gott på vintern:)
Passar perfekt till mat, t ex soppa eller grytor. En riktigt hård krispig skorpa med mjukt inre.
Hej, Riktigt gott och saftigt bröd. Väldigt uppskattat då det tog slut på en kväll! :) Och lätt att göra!
Ett underbart bröd som mina kräsna ungar älskar! Går fint att variera mjöl sorter, eller varför inte slänga i en näve färska hackade örter nu på vårkanten :) Tack för receptet! Fru Dragonfoot
Jättegott!! Mycket hål, seg och frasig skorpa = toppen! :-D Rekommenderas! Lena
Jättegott bröd! Superenkelt att baka vilket är perfekt så här på sommaren, så en solkar femma från mig.
Mums! Supergott!!
Så super gott o enkelt... gjorde detta bröd igår.. hade i lite havregryn och honung.. mmm ljuvligt... tack för ett kanon recept
Jättebra recept, liten arbetsinsats men lång jästid. Seg och härlig skorpa. Blev en bit kvar ska prova att rosta den till frukosten imorgon. Nästa gång för det blir fler då ska jag ta i en skvätt av något grövre mjöl. Jättetack!
Det blev verkligen jättegott. Jag blandade ut vetemjölet med lite rågmjöl och dekorerade brödet med pumpakärnor och linfrön
Har ett bröd inne i ungen nu läste visst fel på receptet jäste inte så länge som man skulle inte i närheten men får hoppas det smakar bra ändå:).
Hej.. Jättegott--mums. Behöver inte vara sommar för detta brödet. Funkar närsomhelst och var somhelst. Tack för receptet..
jätttebra recept,byte ut 1/3 mjöl mot grahammjöl,gräddade det 25min.på 250 grad. och resten på 130grad.smakade mums!!!
Det enklaste brödet jag någonsin bakat och oj så gott det är! 5+ får du i betyg av mig. Tack för ett toppenbra recept!