Hälla-ut-bröd

Sommarbaket ska inte vara tillkrånglat. Ta en paus i solen medan degen lyfter sig under handduken och hoppa över knådningen. Belöningen är ett smakrikt bröd med hård skorpa och lent inre.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: bröd
Hälla-ut-bröd
Källa: Beatrice Lundborg
Uppladdad av: tina62
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

1/2 pkt jäst( 25 g)
2 tsk salt
4 dl fingervarmt vatten
8-9 dl vetemjöl Special

Betyg (18 röster)
Antal personer
1 bröd
Visningar:
7969
Sparat:
565

Gör så här

Smula ner jästen i en degbunke. Lägg i salt, slå på litet av vattnet, rör ut jästen och häll i resten av vattnet.

Häll i allt vetemjöl och rör ihop degen med en trägaffel. Degen blir ganska lös. Jäs degen under handduk i cirka 1-1 1/2 timme.

Häll försiktigt upp degen i en långpanna med bakpapper. Låt den jäsa i 15 minuter och sätt under tiden ugnen på 250 grader.

Grädda mitt i ugnen i 15 minuter, sänk sedan värmen till 125 grader och fortsätt grädda i cirka 40 minuter.

Låt brödet svalna på ett galler. Och fall för frestelsen att vara den första som får smaka på underverket.

LIKNANDE RECEPT

Bröd recept
av FlyMe
över 2 månader
över 2 månader
av LEDIVO
över 2 månader
av jimboz
över 2 månader
över 2 månader
av lennali
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader