Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hälleflundra med citronsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftiga kotletter av hälleflundra med citron- och dillsås. En absolut oslagbar rätt när det gäller lätt- och läckerhet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnens grill eller tänd en kolgrill. Klä ett galler med aluminiumfolie. Pensla aluminiumfoliet med olja.
  2. Vispa äggvitorna i en djup skål. Blanda ströbröd och salt i en annan djup tallrik. Doppa kotletterna först i äggvitan och sedan i ströbrödet. Tryck till så att paneringen fastnar ordentligt.
  3. Lägg kotletterna på aluminiumfolien och grilla 12 cm från värmen i 10 minuter eller tills fisken är genomgrillad och lätt delar på sig.
  4. Citronsås: Blanda majonnäs, färskpressad citronsaft, dill och peppar i en skål. Lägg upp hälleflundran på tallrikar och servera med såsen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ThomasNovin 6 mars 2009

    Äter man det bara fisk och sås, inte typ potatis eller sallad till?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.