Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hälleflundra med hummersås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lyxigt smakrik blir hälleflundran med smörstekt purjolök och endive och en fyllig hummersås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med såsen. Skala och finhacka löken. Fräs den lätt i smör. Häll i vatten och hummerfond och låt koka ihop till hälften. Häll i vispgrädden och låt koka en liten stund. Smaka av med salt och peppar.
  2. Sätt ugnen på 125 grader.
  3. Smörstek bitar av t.ex. purjolök och endive. Häll på lite sött vin och låt småputtra en kort stund.
  4. Stek fisken med skinnsidan nedåt först. Vänd fisken och stek andra sidan. Lägg på ett ugnssäkert fat och sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
  5. Servera med kokt potatis. Några strimlor marinerade soltorkade tomater samt citronklyfta och lite krasse blir pricken över i.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.