Instruktioner
RÄKSÅS
1. Skala räkorna och spara skalen. Skala löken. Ansa fänkål och selleri. Hacka lök, fänkål och selleri. Fräs räkskal, lök och grönsaker i olivolja i en kastrull 3 - 5 minuter. Tillsätt tomatpuré, vin och vatten. Koka ihop ca 15 minuter tills ca 3 dl återstår. Sila
2: Tillsätt grädde. Koka ihop tills ca 2½ dl återstår. Red av med majsstärkelsen utrörd ilite vatten, Koka upp såsen. Mixa den skummig med mixerstav inför servering.
NÄSSELRISOTTO
3. Kala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör i en kastrull 2 - 3 minuter. Tillsätt riset och låt det fräsa med en liten stund. Häll på buljong under omrörning och lå det koka ca 20 minuter. Rör om någon gång under koktiden.
4. Rör ner parmesanost och nässlor. Smaka av med peppar ovh eventuellt salt.
FISK
5. Sätt ugnen på 175 grader. Skär fisken i fyra bitar och lägg i en ugnssäker form. strö på salt.
6. Knaperstek baconet i stekpannan och låt rinna av och kallna på huhållspapper. Mixa cornflakes och bacon tills det är finhackat. Strö det över fiskbitarna. Stek fisken mitt i ugnen ca 15 minuter tills innertemperaturen är 54 grader.
7. Ansa salladslöken och stek den i olivolja någon minut på varje sida. Servera fisken med salladslök, nässelrisotto och räksås.