Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hälleflundra med rödvinssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rödvinssås till fisk? Du kan vara helt lugn, i till exempel Norge är det vanligt att servera torsk med rödvinssås. Det är verkligen en delikatess.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp 1 msk olja i en kastrull med tjock botten. Skala och hacka schalottenlökarna. Fräs upp löken utan att den tar färg men mjuknar. Tillsätt socker, salt, peppar, rosmarin och den finhackade vitlöksklyftan. Fräs samman allt.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Häll vinägern i kastrullen och reducera tills du får en sirapsaktig vätska. Tillsätt vinet och reducera till två tredjedelar.
  3. Häll buljongen i såsen och reducera tills två tredjedelar återstår. Sammanlagt tar det cirka 20 minuter att koka ner vin och buljong. Ställ åt sidan. Sila såsen.
  4. Skala steklökarna. Smält 1 msk smör i en stekpanna och stek lökarna hela. Tillsätt bacon, skuret i små bitar, och champinjoner, skurna i mindre bitar. Fräs cirka sju minuter tills baconet är frasigt. Häll upp på lite hushållspapper så att eventuellt fett rinner av.
  5. Värm såsen, tillsätt 50 g smör, lite i taget, och häll i baconblandningen.
  6. Pensla en form med olivolja och lägg i fisken. Salta och peppra. Häll den resterande oljan över fisken. Tillaga i ugn cirka 20 minuter tills fisken är vit och släpper intill benet. Fördela fisken i djupa tallrikar och häll över såsen. Dekorera med dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.