Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hälsingegryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Vandringsrecept. Går att laga med oxfilé eller viltfilé också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla och bryn filén. Lägg i vitlöken och kantareller och låt bryna med. Salta och peppra. Tillsätt créme fraiche och matlagningsgrädden. Smula ner ädelosten och låt koka i ca 5 minuter. Red av om såsen blir för tunn.
  2. Servera med klyftpotatis och vitlöksbröd.
  3. Om du har färska kantareller så öka på mängden, jag utgick ifrån förvällda när jag skrev ner receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.