- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Inte kalorisnål men mycket god köttfärslimpa med svart trumpetsvamp.
Instruktioner
- Lägg den torkade svampen i blöt i kallt vatten 30 minuter.
- Blötlägg hälften av ströbrödet i mineralvattnet och låt svälla. Fyll på med lite vatten vid behov. Hacka löken fint.
- Krama ur svampen och hacka den fint. Stek svampen i medelvarmt stekjärn tills den är torr. Öka värmen lite. Lägg i en stor klick smör och löken. Krydda med lite salt och peppar.
- Stek lök och svamp tillsammans tills löken är genomskinlig men inte har fått färg.
- Häll upp stekblandningen på ett fat och låt svalna.
Häll upp blandfärsen i en degskål.
- Blanda i äggen och det svällda ströbrödet.
Tillsätt grädde lite efter hand och blanda till en jämn smet. (Bäst resultat om man använder händerna.)
Häll i den stekta löken och svampen och blanda igen till en jämn smet.
- Smöra en brödform och bred ut hälften av färsen i den. Finhacka persilja och lägg i ett jämnt lager på färsen, bred ut resten av färsen ovanpå persiljan.
Kläd färsen med bacon.
- Blanda ut resten av ströbrödet med ca ½ dl smält smör och bred ovanpå.
- Grädda i mitten av ugnen på 200 grader ca 1 timme.
Servera med kokt potatis, brunsås och lingon.
Publicerat den
19 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar