Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Härlig köttfärslimpa

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Inte kalorisnål men mycket god köttfärslimpa med svart trumpetsvamp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg den torkade svampen i blöt i kallt vatten 30 minuter.
  2. Blötlägg hälften av ströbrödet i mineralvattnet och låt svälla. Fyll på med lite vatten vid behov. Hacka löken fint.
  3. Krama ur svampen och hacka den fint. Stek svampen i medelvarmt stekjärn tills den är torr. Öka värmen lite. Lägg i en stor klick smör och löken. Krydda med lite salt och peppar.
  4. Stek lök och svamp tillsammans tills löken är genomskinlig men inte har fått färg.
  5. Häll upp stekblandningen på ett fat och låt svalna. Häll upp blandfärsen i en degskål.
  6. Blanda i äggen och det svällda ströbrödet. Tillsätt grädde lite efter hand och blanda till en jämn smet. (Bäst resultat om man använder händerna.) Häll i den stekta löken och svampen och blanda igen till en jämn smet.
  7. Smöra en brödform och bred ut hälften av färsen i den. Finhacka persilja och lägg i ett jämnt lager på färsen, bred ut resten av färsen ovanpå persiljan. Kläd färsen med bacon.
  8. Blanda ut resten av ströbrödet med ca ½ dl smält smör och bred ovanpå.
  9. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader ca 1 timme. Servera med kokt potatis, brunsås och lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.