Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Härlig lammgryta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En klar favorit när det är mörkt och rått ute. Man kan även byta ut baconet mot en god, kryddig korv om man vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa lammköttet och skär i kuber på 2-3 cm. Bryn bitarna i omgångar i en stekpanna tillsammans med salt och peppar och lägg över dessa i en gryta.
  2. Tillsätt sockret och låt det karamelliseras på köttet innan du tillsätter kanel, chili och paprikapulver. Låt tomatpurén fräsa med någon minut. Tillsätt tomaterna, fonden, vitlöken, lagerblad och en riklig mängd rosmarin. Späd med vatten så att det täcker köttet. Lägg på ett lock och låt puttra på svag värme i minst 1 timme.
  3. Klyfta löken och fräs den mjuk tillsammans med strimlat bacon i en stekpanna. Tillsätt fräset i grytan och låt det koka med i ca ½ timme. Nu borde köttet vara härligt mört så att det nästan faller sönder när du smakar på det.
  4. Tillsätt haricots verts, koka fem minuter och lägg i de vita bönorna. Låt dom bli varma och grytan är färdig att serveras. Ris fungerar väldigt bra till tycker jag.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Gul13 11 oktober 2009

    Tack för receptet. Härlig var ordet. Spännande med kanel i kryddningen. Jättegod gryta på höstens första slaktade lamm.

  • skrotnissessyster 26 oktober 2010

    Det blev jättegott! Det luktar mycket kanel om den, men smaken är mild och pasar fint med lamm!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.