Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Härlig mango curd

 
Skriv ut

Denna gång är det mangon som har förärats med en curd:) Jag kollade runt här på nätet efter en mango curd men hittade inget recept, synd tyckte jag! Så jag beslöt mig för att skapa en mango curd själv:) Och här är resultatet!! Curden passar till tårtor och cupcakes. Till frostingar. Till desserter och färska frukter. Till glass...ja bara att testa sig fram!:) Receptet räcker till ca 8 dl curd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär mangon i mindre bitar. Lägg bitarna i en tjockbottnad kastrull.
  2. Kör mangobitarna med en stavmixer (alternativt i en matberedare eller vanlig mixer), tills mangon är slät. Tillsätt smöret, strösockret och saltet. Rör om. Koka upp. Tillsätt äggen och rör om noga. Låt sjuda på medelvärme tills curden har tjocknat. Ha uppsikt!!
  3. Häll curden i glasburkar och låt svalna av.
  4. Förvara i kylen.
  5. Klart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.