Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Härliga chokladkakor

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Chokladkakor som blir härligt sega. Fungerar utmärkt att frysa, så gör gärna dubbel sats. Enkla att göra med bara sex ingredienser. Har du inte bikarbonat hemma så ta bakpulver istället, men öka i så fall till 2 tsk. De har gjort succé varenda gång jag serverat dem.

Ingredienser

Instruktioner

Dela smöret i mindre bitar och blanda ihop med de andra ingredienserna till en smidig, något kladdig deg. Dela degen i tre bitar och rulla till stänger. Lägg på bakplåtsförsedd plåt och grädda i 160 grader 15 minuter. Kakorna är klara när stängerna "spricker" på ytan. Skäres medan de är varma.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • mia95 28 oktober 2008

    De här kakorna var jättegoda! :)

  • Elin15 15 januari 2010

    En jättefavorit hos oss, toppengoda o enkla :)

  • Gari 9 maj 2011

    Suveränt goda kakor som alla älskar! Dessutom lättlagade som tusan. Ofta tror folk att det är köpekakor :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.